2012. július 2., hétfő

7. NAP, csütörtök

Flórának már halványodnak a kiütések helyei. Nem nyűgös, vidáman játszik. Úgy tűnik, hogy ő túl van rajta lassan.
Bárcsak én is elmondhatnám ezt...
A kezemen már erősebb pirosak a kiütések és elkezdtek fájni a hólyagok, nem csak a tenyerem, de az ujjaim hegye is tele van velük. Fáj megfogni bármit. Kezdem érteni, hogy miért volt nyűgös a gyerek. A torkom még mindig borzasztóan fáj. Csak levest bírok enni és fagyit. Na igen a fagyi! :) Kezdek olyan lenni mint Flóra. Fagyi, fagyi és fagyi... Ez legalább hűsíti a számban a sebeket és a kiütéseket és a torkomnak is jól esik.
A lábamon is előjöttek foltok. Olyanok, mint a tegnapiak a kezemen, csak mivel itt vastagabb a bőr, így látszik, hogy jó mélyen vannak.
Délután elmentem a másik dokihoz is. Megnézett, végighallgatott és diagnosztizálta, hogy kéz láb száj betegségem van. Felírt Isoprinosine-t. Napi 3x2, de lehet 4x2-re is emelni az adagot. A dózis egyébként testsúly függvénye is. 50 mg/testsúly kilogramm. Fájdalomcsillapításra Cataflam. Vagány vagyok, jelzem neki, hogy ritkán veszek be ilyesmit, de azért köszönöm. Barátságosan közli, hogy ok, de max. 3/nap, ha úgy döntök...
Estére kicsit már a járás is fáj. A hólyagok egyre nagyobbak és kezdenek folyadékkal tele lenni. A kezem estére nagyon rossz. Már nem csak akkor fáj, ha fogok, hanem egyébként is. Olyan mintha nagyon erősen zsibbadna, de ez a zsibbadás nem múlik el és közben sok-sok tűvel szurkálnák. 
Elalvás előtt oda jutok, hogy nem bírom tovább, mégis kérem a Cataflam-ot!
Egyébként ma hívtak a barátaink is, akikkel együtt nyaraltunk. A kisfiú 2 napja beteg, lázas, nem akar enni. 2 kiütés volt a kezén, de már el is kezdtek elmúlni. Úgy tűnik neki szerencséje volt, gyorsan átesett rajta. Az anyukája nem ilyen szerencsés. Neki szintén az általam leírtakhoz hasonlóan fáj a lába és a keze. Alig bír menni, minden lépés fájdalmas számára. Már ő is otthon van betegállományban...
Kéz láb száj betegség, erősebb tünetek

Kéz láb száj betegség erősebb tünetekkel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése