2012. július 2., hétfő

Az alábbi blog azért került létrehozásra, mert amikor elkaptuk és átestünk ezen a betegségen, nem igazán találtam elegendő hasznos információt, illetve tapasztalatot.
A blog hasznos segítség lehet még minden szülőnek, akinek gyermeke átesik ezen a fertőzésen, hogy megértsük, miért nyűgös, sírdogál, nem eszik...

27 megjegyzés:

  1. Kedves Liza!

    Tényleg nagyon hasznos ez az írás. Keresgélek a neten, de a felnőttkori megbetegedésről nemigen van infó. Pedig, ugyebár, létezik. Ha megengeded, leírom, nálunk hogy alakultak a dolgok.

    Július második fele.
    1. hét, kedd vagy szerda:
    A nagyobbik fiam (majdnem 4 éves) mindkét alkarján aprócska kiütések jelentek meg. Pici dudorok, nem pirosak. A melegre vagy az izzadságra gyanakodtunk, bár némiképp sántított, hogy azokon a napokon éppen hűvös volt, így a póló fölé hosszú ujjú vászonkabátot adtam a gyerekre. Nem viszket, nem fájlalja, így eszembe sem jutott orvoshoz fordulni. Egyébként is érzékeny mindenféle csípésre, minden nyáron van valamink, idén is volt már hangyacsípés és több felhólyagosodó szúnyogcsípés. A láz, illetve a kiütések megjelenése előtti napokban többször voltunk játszótéren és kétszer játszóházban (egyszer a kiütések megjelenése előtti vasárnap, egyszer az után, csütörtökön).

    1. hét, szombat.
    Kánikulai nap, mégis úgy alakult, hogy ma többet kint voltunk az átlagosnál. Ebédidőben vettük észre, hogy a nagyfiam lázas, >38°C. Lázcsillapító, hűtőfürdő, és ezt ismételgetjük... éjjel fél 3-kor tűzforró a kis teste, szinte éget, nem is mérem, csak viszem a kádba... aztán másnap (vasárnap) még háromszor hűtőfürdőztetem. Szombaton és vasárnap étvágytalan is. A torka kicsit piros, a nyaki nyirokcsomók duzzadtak. És estére tele lett kiütéssel az egész popsija, de nem viszket, nem fájlalja. Este már csak hőemelkedése van. Ma kapott 2 adag antibiotikumot, a felső légúti tünetek miatt.

    2. hét, hétfő.
    Már nem lázas, jobb az étvágya, szedi az antibiotikumot.

    2. hét, kedd.
    Reggel a kisöcsi (majdnem 2 éves) is sírva ébred és tűzforró a láztól. Hűtőfürdő, utána irány az orvos. A nagyfiamnak már a tenyere és a talpa is tele van kiütésekkel. A kicsinél még nincs bőrtünet, csak a láz, a torka kicsit piros.
    Este már nekem is kapar a torkom, belázasodtam.

    2. hét, szerda.
    A nagyfiam egészen jól van, az étvágya is jó, a kicsi viszont inni is alig akar, csak "csellel", játékkal tudjuk belediktálni a folyadékot. Éhes, de nem bír enni. A tejpép nagy nehezen lecsúszott, mesenézés közben. Megjelentek a kiütések, a fülén, a szája körül, az orrocskáján.
    Én egész nap lázas vagyok, a lázcsillapító ellenére, este hűtőfürdő, de nem sokra rá majd' megfagyok, ráz a hideg. Biztos nagyon magas a lázam, de nem mérem, csak próbálom csillapítani. Hajnalra lement a láz, valamivel jobban vagyok.

    2. hét, csütörtök.
    A nagyfiam jól van, ma este elfogyott az antibiotikum. A kicsi alig eszik, csak iszik, de nem nagyon szívesen. Tantum verdét fújva a torkába, kicsit javult a helyzet, de így sem sokat evett. Egyre több a kiütés, itt-ott a testén is.
    Én láztalan vagyok, de a torkom fáj, ég. Délutánra két kézujjamon lett pár kiütés, ami folyamatosan viszket.
    Éjjel egy szemhunyásnyit sem aludtam. A torkom ég, alig bírok nyelni, a kezem ég, viszket. Hajnalban vettem be Zyrtec-et, hátha enyhíti a viszketést, de nem segített.

    VálaszTörlés
  2. 2. hét, péntek.
    Én cefetül vagyok, de a gyerekek szépen reggeliztek, legalább ennek örülök.
    Aztán romlik a helyzet...
    Apa is belázasodott... 39,7°C. Lázcsillapító, hűtőfürdő. Estig többször ismételve...
    Délben a kicsike már megint nem akar se enni, se inni. Nagy nehezen belevilágítok a torkába, és megvan a tettes: két kis fehér hólyagot biztosan láttam a garatban. Jönnek a cselek: cukorbevonatú csokigolyó és rá egy-egy korty víz... tejpép, közben játszik telefonommal... estére talán kicsivel jobb. Kiütés most már a talpán is van, de nem vakarja, nem látszik, hogy fájlalná.
    A nagyfiamról múlnak a kiütések. A popsiján már alig látszanak. A talpán viszont vörösek, de továbbra sem fájdalmasak.
    Én alig bírok nyelni és az ujjaimat is alig bírom behajlítani, a kezem ég. Napközben többször öblögettem (felváltva Tantum verde és gyógyszertári fájdalomcsillapító szuszpenzió) és többször hűtöttem a kezemet és a lábamat mélyhűtős borogatós párnával, a hidegtől valamivel jobb. A járás egyre kellemetlenebb. Máskor csak papucsban vagyok itthon, de ma messze elkerültem. Mezítláb se túl jó... A lábujjaim között is vannak kiütések szép számmal... és meg se mondom, hol még... a járás pocsékrossz.
    Lassan éjfél, aludni kellene... megnézem, van-e itthon Cataflam. És előveszem a mélyhűtős párnácskát....

    VálaszTörlés
  3. 2. hét, péntek éjjel.
    A Cataflam valamelyest segített, a torkom valamivel jobb, de elaludni nem tudok. A kezeim égnek, felváltva szorongatom a hűsítő borogatós tasakot és csavarom a kezeimet hideg vizes zsebkendőbe. Ettől az égő érzés enyhül, de mire végre álomba szenderednék, megint visszatér, fordítani kell a borogatáson, hogy megint hidegnek érezzem. És ez így megy folyamatosan…. A lábaimban is jelentkezik a kellemetlen érzés, de nem olyan erőteljesen, mint a kezemben. Eközben Apa megint tiszta láz, jön az újabb hűtőfürdő, ma már vagy ötödször….
    Hajnali ötkor beveszek még egy Cataflamot, és ez után végre el tudok aludni.

    2. hét, szombat.
    Reggel 9-kor a gyerekek ébresztenek, és csodák csodája, egészen jól érzem magam. A torkomban és a kezeimben-lábaimban sem érzem az elviselhetetlen fájdalmat − vajon ez a gyógyulás jele vagy csak a Cataflam jótékony hatása? Rövidesen kiderül, hogy csak az utóbbi, úgyhogy a nap során jönnek az újabb gyógyszerszemek, meg a hűtőpárna az égő kezeimre, amikor lehet. A járás fájdalmas, de elviselhető.
    Apa jobban van, csak délután van hőemelkedése….egyelőre kiütés nincs, de hát nekem is volt ilyen stádium…
    Koraestére a nagyfiam belázasodott, 38,1°C. Vajon ugyanezzel függ össze vagy más okozza? Egyéb tünet nincs. Izgulok.
    Éjjel a Cataflamnak köszönhetően tudok aludni, a kezem már nem ég, nem kell a hűtés. Hajnalban a torokfájdalomra ébredek, amikor a gyógyszer hatása megszűnik. Még jó, a nagyfiam megint forró, jön a lázcsillapító és a hűtőfürdő...

    2. hét, szombat.
    Alaphelyzetben a kezem és a lában se fáj, bár az erőkifejtésre, az erősebb nyomásra sajognak az ujjaim. A torkom pocsék, Cataflam ide vagy oda, egyre többször érzem, hogy alig bírok nyelni. Rövid időre segít a Strepfen szopogatótabletta. Tegnap még összesen csak három kis fehér fekélyt láttam: a garatíven, kétoldalt egyet-egyet és a torkomban középen egy harmadikat. Ma − talán mert jobban megnéztem − már vagy nyolcat… Nagyon fáj!
    Apa kezén két pötty van, meg pár a talpán, de nem érzi, hogy égne, csak járáskor kicsit kellemetlen. A torka sem elviselhetetlen. Tegnap kétszer öblögetett pálinkával… ha tényleg ennek köszönhető, hogy ő (még) ilyen jól van, én is inni kezdek… Este hőemelkedése van.
    A nagyfiam ma már láztalan, és délután folyni kezdett az orra, szóval ez valószínűleg valami felülfertőződés.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Bele léptem én is a kakiba!
    Nagy segítség lenne a betegséget ismerő orvos neve, rendelést helye.
    Eddig 4 orvos látott az elmúlt 2 napban, de senki nem ismeri én meg már nyelni is alig tudok.

    Előre is köszönöm!

    András

    VálaszTörlés
  5. Félbe szakadt a történetünk "mesefonala", de hátha valakit érdekel, hogyan folytatódott -- íme:

    3. hét, hétfő.
    A torkom nem akar javulni. Ma újabb patikaszerekre ruháztunk be: ezüst-kolloid oldat, öblögetésre, Glycosept, úgyszintén öblögetni, ezüst-nitrát oldat közvetlenül a fekélyek ecsetelésére. Minddel próbálkozom, közben Strepfen, Cataflam. Az evés a legrosszabb, a torkom minden falat után ég, vízzel „oltom”, szóval egy falat ennivaló, két korty folyadék. Legalább megvan a szükséges folyadékbevitel…
    Apának még ma is van egy minimális hőemelkedése. A talpa járáskor fáj, jó sok pöttye van, más nincs. A torka elviselhető. Elszántan öblöget pálinkával… meg Glycosept-tel.
    A nagyfiam elkezdett kicsit köhögni.

    3. hét, kedd.
    Torok jóformán változatlan, ecsetelés, öblögetés, gyógyszerek…
    Apa nincs rosszabbul, a talpa ronda, de kevésbé fáj. Úgy látszik, ő könnyen átvészeli. Vajon a pálinka teszi???
    A nagyfiam reggelre teljesen berekedt és mélyről köhög. Diagnózis: valószínűleg a vírusfertőzés ráhúzódott a légcsőre. Terápia: Zyrtec + kalcium, orrcsepp, C-vitamin.

    3. hét, szerda.
    Ma már egészen elviselhető a torkom. Kicsit még fáj, de az eddigiekhez képest ez már szinte semmi. Lehet, hogy az ezüst-kolloidos öblögetés és az ecsetelés segített?
    Apa is javul, bár a torka még fáj.

    3. hét, csütörtök.
    Mint tegnap.
    A nagyfiam még köhög, főleg éjjel.

    3. hét, péntek.
    Én jól vagyok, Apa is közel oké.
    Délután a kisfiam belázasodott (38,2°C), és hajnalban is volt láza − lehet, hogy ugyanaz, mint a nagyfiamnál….

    3. hét, szombat-vasárnap.
    A kisfiam már láztalan, talán végre sikerült kikeverednünk ebből a kórságból.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot, mert sehol sem találtam ennek a betegségnek a pontos leírását. Igazából még az orvosok sem mondják, hogy ez pontosan mi a csuda.

    Nálunk az egész a bölcsis kislányomnál kezdődött: magas lázzal, de aztán ez 1-2 nap alatt át is ment rajta, és hál' Istennek más nem is történt vele.

    Aztán 4 nap múlva az ovis fiam folytatta magas lázzal (éppen az óvodai ballagása napján), és rossz közérzettel. 3. napon jelentkeztek a hólyagok a kezén, lábán, szájában. A járás és az evés fájdalmas vol.

    De ugyanazon a napon Anyukám is nagyon rosszul lett. Ő nem lázas típus, de alig bírt menni, rázta a hideg, erős torokfájása és fülfájása volt. Ezért ő a fülészetre ment a következő napon, ahol kapott egy injekciót. Viszont szombat reggelre ő is kiütéses lett. Ő az injekcióra fogta, mert érzékeny szokott lenni. De teljesen azonos tünetei voltak, mint a fiamnak. Anyukám alig tudott járni a lábán lévő hólyagoktól, az ujjhegyei ki akartak durranni, olyan kemények voltak. Sajnos még több napig tartottak nála ezek a problémák, de nála az orvosok a gyógyszerérzékenységre fogták. Közben a fiam szerencsésebben átvészelte ezt a pár napot.

    De Édesanyámnak azóta el kezdett hámlani a kezéről, és most már a talpáról is a bőr. Mindez 2013. június 6-án kezdődött, ma pedig június 26. van.
    Anyukámnál elvileg penicilin érzékenységet állapítottak meg ez alatt az idő alatt, és az orvosok szerint ezért hámlik a bőre.
    De ahogy a fentieket olvasom, ez a hámlás előfordult másnál is, és sajnos elég fájdalmas.

    Akkor ez mi a nyavaja????

    Időközben egyre több betegről hallunk a környezetünkben, és csupán allergia gyógyszereket és valamilyen kenőcsöt kapnak.

    A betegség neve pedig nincs kimondva, szinte értetlenül nézik a felnőtt és a gyerekorvosok is.

    Mindeközben a férjem és én megúsztuk, eddig úgy tűnik.

    Remélem hasznos lesz az infó mások számára is!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Én most esem át ezen a nyavaján. A láz már lecsengett most a hólyagokkal küzdök. A legrosszabb a talpon lévők. Egyszerűen járni nem tudok. Amikor az orvosnak elmondtam, hogy Én erre a a vírusra gyanakszom, azt mondta hogy az csak kis gyerekeknél van. Már pedig a napnál is világosabb hogy mivel állok szemben. Nagyon félek hohgy a párom is elkapja. Van olyan aki átesett rajta és nem fertőzte meg a környezetét? Milyen óvintézkedéseket kellenne tenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár remélhetőleg már régen túl vagytok rajta, a cikkben, amit találtam, a sokszori alapos kézmosás szerepelt, a felületek fertőtlenítése, illetve, hogy véletlenül se együnk-igyunk egymás tányérjából, poharából, evőeszközével.

      Törlés
    2. Igen, minden fent említett óvintézkedés hasznos... de kell hozzá szerencse is (vagy nevezzük inkább fogékonyságnak) -- nálunk Édesanyám minden nap velünk volt több órát, hogy segítsen intézni a gyerekeket amíg én kínlódtam, és csodák csodája, nem kapta el... (pedig mi mind a négyen beleestünk)

      Törlés
  8. Ezer köszönet a blogodért! Mi most nyomjuk. A hatéves már talán túl van rajta, én most vagyok a legszörnyűbb részben, a kicsi vagy megússza vagy nem, férjem egyelőre tünetmentes. A mi gyerekorvosunk szerint ez is, mint minden gyerekbetegség, a felnőtteket sokkal jobban leteríti. Nálunk is jobban bírta a gyerek, összesen 2x viszketett a lába, másfél napig volt láza és torokfájása. Nekem meg úgy indult, hogy rá se tudtam állni a bal lábamra amin akkor még semmi nem látszott, és fájt a torkom, de a kezemen az iszonyat hólyagok csak két nap múlva jöttek. Akkor kezdtem utánajárni, és a doktornénink is pontosan ugyanezeket mondta, illetve az a pár cikk, amit találtam. Az egyik szerint csak 2012-ben írtak le először felnőtt esetet az USÁ-ban. Éljen, éljen! Kívánom, hogy kerüljön el mindenkit ez a rettenetes nyavalya!

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok, de jó ez a blog.
    Én ma érzem azt 5 nap után, h ember vagyok és képes vagyok életet folytatni, eddig csak a torok és nyelvfájásra tudtam koncentrálni, meg szentségeltem a tenyér és talpfájásom miatt, de csak az előbb raktam össze a képet: fáj a kezem a talpam és a szám... nemrég szigorlatoztam infektológiából. hoppppááááá, nekem ez a betegségem van.
    Az első nap, na az halál. Onnan már csak jobb lehet. Azt hittem influenzás vagyok, de neeeeeeem, a nátha csak nem jött, nem jött, helyette az íny és nyelvfájás. A nyelvem akkorára duzzadt, h a fogaim kivágták a helyüket és minden fogmosás vérzett... auuuu...

    Na, de vége. MOst már csak azért izgulhatok, h a család ne kapja el karácsonyra.

    Jobbulást mindenkinek. És köszönöm a blogot.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! En tegnapelott este lettem rosszul,tegnap egesz nap laz, mara holyagok a torkomban, piros kiuteses a kezem, es picit faj a jaras. Mikor sulyosbodnak a tunetek? Mikor mulik a laz es jelennek meg a holyagok? Egyebkent hihetetlen, honnan kaptam el... elore is koszi a valaszokat!

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! Most találtam a blogot, miután próbáltam utánakeresni ennek a betegségnek, ugyanis ma diagnosztizálta a gyerekorvos a lányaimnál. Nálunk pénteken (jan. 3-án) kezdődött azzal, hogy a 2 éves magas lázzal ébredt, de hozzá kell tenni, hogy a szilvesztert a mamáéknál töltötték, s ott már nem akart egyik gyerek sem igazán enni. Mama átszaladt a cirka 30 km-re lévő faluból, hogy el tudja vinni a kicsit a dokihoz, én meg vittem a 4 évest oviba, meg utána dolgozni. Persze apa már hajnalban elment a melóba. A doki csak egy kicsit piros torkot látott, de semmi egyéb. Aznap fél 5 fele értem a nagyért az oviba, mire közlik, hogy most hányt a gyerek. Megfogom a homlokát, tüzel. Itthon 38,8-at mértem. Hűtőfürdő, lázcsillapító, vizesruházás stb. Egyik gyerek sem eszik, s VIZET kérnek inni. A kicsi még szombaton is lázas volt egy kicsit, azóta semmi. A nagynak még tegnap is volt hőemelkedése, s tegnap folyton a talpát dörzsölte, azt mondta, hogy viszket. Látni nem igazán láttam semmit rajta, talán halovány piros pöttyeket, de reggelre egyébként a szája két sarkában már kikapart hólyagok voltak. Hozzá kell még tenni, hogy szombatról vasárnapra ha 20x nem jött át a lány, akkor egyszer sem. Már tiszta idegek voltunk, mert nem szokott ilyen holtkóros lenni. Ma mentünk vissza a dokihoz, gondolván holnap már megy a kicsi bölcsibe, mert ugye neki már semmi tünete nincs, a nagyra meg mondjon valamit. Már tavaly volt egyszer olyan, hogy magas láz után kis halvány pöttyek jelentek meg, s akkor azt mondta a doki, hogy a láz hozta ki. Azt hittem most is ez lesz. De mikor mutatnám a kis pöttyeket, már nem is kicsik s nem pirosak, hanem mint a himlő olyan. Na és akkor mondta, hogy ez a száj-kéz-láb mifene. Egyébként a kicsinek még mindig tiszta hólyag a torka, de neki semmi egyéb nincs. Remélem ennyi idő után már nem is lesz.
    Rémüldözve olvasom viszont, hogy másoknál anyuka is elkapta. Remélem én megúszom, mert nemrég mentem vissza dolgozni, s nem biztos, hogy díjaznák, ha most a gyerekek miatt, aztán meg magam miatt esnék ki 1-1 hetet. Addig is megy a folyamatos kézmosás, és hasonlók.

    VálaszTörlés
  12. sziasztok!
    Nagyon köszönöm én is, hogy megírtad ezt a blogot.
    Mi is beleestünk, pontosabban még csak a gyerek.
    Remélem, ez így is marad. Félelmetes, teljesen ugyanúgy jártunk, mint Flóra. Az összes tünet egyezik, minden, a sírások, a fagyievés, minden-minden. Most ott tartunk, hogy a torokfájás már elmúlt, most csupa hólyag a szája a gyereknek, és nem akar semmit enni, mert nem tud. A kiütések nagyon csúnyák, alig bír ráállni, és folyamatosan viszket neki. Betadine kenőccsel kenjük, ami elég nehézkes a majd 100 vagy még annál is több kiütés tekintetében.
    Tegnap éjszaka elkezdett kaparni a torkom, de reggelre elmúlt. Nem tudom, hogy meddig számíthatunk arra, hogy esetleg még kijön rajtunk, illetve sajnos nem kérdeztem meg az orvost, hogy mind az 50 szem gyógyszert be kell-e szedni, ami a dobozban van. Mi egyébként ügyeletre mentünk vasárnap, úgy gondoltuk, hogy skarlát, de mikor meglátta a foltokat a doktornő, már sejtelmesen mosolygott. Azonnal mondta a diagnózist.
    Még egyszer köszi az infókat és mindenkinek jobbulást kívánok.

    Edina

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok, én is hasonló cipőben járok, azaz járnék ha tudnék, elviselhetetlen a lab-vizketés-fájás-égés! Nekem kedden (okt.13) kezdődött, szörnyű fejfájás, izomfájdalom, torokfajas. Ibuprofen és Strepsils komboval másnapra csak torokfajas maradt, de az rettenetes. Csütörtökön kezdődött a láb égőérzése és holyagok is lettek, s kezemen is, és utólag kiderült a torkamban is. A gond az elviselhetetlen viszketes! Talált már rá valaki megoldást? Én próbáltam fenisilt, kortikosteroidot és mentolt helyileg, de semmi. A gond az, hogy szoptatok. A kicsim 3 hónapos, neki is vannak kiütései, de szopizik. A nagyobbik gyerkoc 2 éves, ő és apa egyelőre rendbenl

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok, én is hasonló cipőben járok, azaz járnék ha tudnék, elviselhetetlen a lab-vizketés-fájás-égés! Nekem kedden (okt.13) kezdődött, szörnyű fejfájás, izomfájdalom, torokfajas. Ibuprofen és Strepsils komboval másnapra csak torokfajas maradt, de az rettenetes. Csütörtökön kezdődött a láb égőérzése és holyagok is lettek, s kezemen is, és utólag kiderült a torkamban is. A gond az elviselhetetlen viszketes! Talált már rá valaki megoldást? Én próbáltam fenisilt, kortikosteroidot és mentolt helyileg, de semmi. A gond az, hogy szoptatok. A kicsim 3 hónapos, neki is vannak kiütései, de szopizik. A nagyobbik gyerkoc 2 éves, ő és apa egyelőre rendbenl

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Köszi én is a blogot. Nagyon hasznos. A mi családunk most esik át rajta. A tesóm kapta el, amikor egy kisgyermekes családnál járt látogatóban. Ők már meggyógyultak belőle, de még mindig fertőztek (!). Először csak láza volt, és rossz volt a közérzete. A torka kicsit fájdogált. Aztán megjelentek a kiütések először a kezén. Persze épp karácsony másnapján, úgyhogy jobb híján az orvosi ügyeletre ment. Ott csak néztek bambán, és gyógyszer allergiára tippeltek, mert antibiotikumot szedett előtte. Aztán mikor a két éves kislánya is elkapta, és elvitte a gyerekorvoshoz, ott megmutatta a kezét, a gyerekorvos egyből tudta, hogy mi ez. Közben persze a lábán is lettek kiütések, lábra sem tudott állni. Míg neki szinte az egész tenyere kiütéses volt, a kislánya megúszta néhánnyal. Persze ezután elkapták az én gyerekeim is. Először a lányom, de furcsa mód, neki nem voltak kiütései. Aztán a fiam kb. három napra rá. Neki a tenyerén voltak kiütések, viszketett is neki, kb két órán keresztül, aztán elmúlt neki. Most viszont hihetetlen módon hámlik a kezéről és a lábáról is a bőr. Utolsónak én kaptam el. Hát a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. A láz nem volt vészes. Aztán másnap elkezdtek először csak bizseregni az ujjaim, aztán olyan volt, mintha tűvel szurkálták volna, aztán hihetetlen módon elkezdett viszketni, felváltva a tűvel szurkálással. Nekem a hideg vizes kézmosás sokat segített. Éjszakára fenistil cseppet vettem be, attól egy kicsit jobb lett. Aztán a talpam kezdett el égni. Olyan volt, mintha égő parázson jártam volna, amiből tüskék állnak ki. Persze egy-két nap múlva ez is elmúlt. Szerintem a talpamon nem voltak kiütések. A kezem kicsit hámlik, de nem annyira vészesen, mint a tesómnak. Szóval ennyit arról, hogy gyerekbetegség.

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok! Van rá gyógyszer, és nagyon gyorsan hat: aciklovir a hatóanyag neve, pl. Telviranban ez van. Ugyan a betegtájékoztató szerint ez a herpes vírusra jó, de észlelték, hogy a kéz-láb-száj betegségre is hat. Nekem a tünetek megjelenését követő második napon fel is írta a háziorvos, nagyon jó, másnap már el is múlt a torokfájás, és a kezem, lábam sem olyan érzékeny, tudok házimunkát végezni. Amíg fáj, csíp, ég, javaslom pamutzokni és pamutkesztyű viselését, enyhíti a dörzsölődésből eredő fájdalmat! Remélem, ezt sokan elolvassák, akik elsőre nagyon megijedtek a tünetektől és a rémhírektől. Gyors gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok! A 15 éves fiam kapta el ezt a betegséget, pedig alig szokott szerencsére beteg lenni. Augusztus 19.-én (péntek) reggel kezdődött hirtelen felszökő lázzal és torokfájással, aztán egész nap 2-3 óránként felváltva kapta a más-más hatóanyagú lázcsillapítókat, közte zuhany ill. hűtőfürdő, de 38 alá nem ment a láza (kétszer volt csaknem 40 fok). Délután voltunk orvosnál, felírt egy antibiotikumot és lázcsillapítót. Éjjel 11 órakor 2 lázcsillapító után kimerülve elaludt. 2 óránként ébresztettem és átöltözött 2-szer éjszaka, mert csavarni lehetett az izzadtságot még a lepedőből is. Reggelre 36 volt a hőmérséklete. Ezután nem is volt már lázas, csak két este kb. 37,5-38. Vasárnap reggelre megjelentek tömegesen a kiütések a tenyerén és a talpán. Rákerestem a neten (láz- kéz-láb kiütések), rögtön feldobta ezt a vírust. Közben rájöttem, hogy a kolléganőm 15 éves fia májusban ugyanezt kapta el, csak neki a karján, lábszárán és fenekén is voltak hólyagok. Elmentünk az ügyeletre, de az orvos csak ránézett és azt mondta, hogy ezzel nincs mit tenni. Megjegyzem nem viszketett csak egy kicsit (talán mert allergia gyógyszert szed), de menni 2 napig alig bírt, azt mondta olyan mintha legón lépkedne. A szája széle megduzzadt, az orra szélén hólyagok lettek belül is és megjelent a szájában is kb. 4-5 afta szerű hólyag, de a torokfájása kezdett enyhülni, helyette ezek voltak nagyon fájdalmasak. Volt, amikor érzéstelenítős Streptilssel evett, annyira fájt. A lábujjai megduzzadtak. 10 nap után már a szájából is elmúltak a hólyagok és a kezén lábán lévő kiütések pirosról halvány barnás színüvé váltak és a kiütéses részen a bőr keménnyé, érzéketlenné vált. Ezután 3-4 nap múlva azt vette észre, hogy a kezén hámlanak a barna foltok helyei. A doki szerint a kiütés hatására elpusztult a bőrszövet. A felső bőrréteg alatt lévő kiütéses terület bőre gyakorlatilag pöttyönként kiesett, így újra piros foltos lett a keze csak most azért, mert a lehámlott bőr alatt még gyenge a bőr. A talpa viszont ennél is durvábban hámlik. A lábujjai alól és közül, (mintha egybefüggő hólyag lett volna az egész) a felső bőrréteg nem egy darabban, de nagy darabokban válik le és az alatta levő gyenge bőr érzékeny. A sarkán körben kb. 2-3 cm-es sávban van még felválva a felső bőrréteg, de itt mivel vastagabb a bőr nem tudom merjük-e körbevágni az elhalt részt félek, hogy nagyon érzékeny lesz az alatta lévő bő és nem fog tudni iskolába sem járni. Így viszont hiába kenem hámosítóval, az elhalt bőrön keresztül nem szívódik fel. Most itt tartunk 3 hét után és egy csomó szörnyűséget olvastam már a neten róla (pl. van akinek még a körmei is leestek), a dokink viszont szinte nem is foglakozik vele. Én szerencsére, talán nem kaptam el, bár kb. 3 hete elkezdett nekem is fájdogálni a torkom és azóta sem múlt el teljesen. Az első héten volt két piros pötty az egyik lábfejemen, de 2-3 nap alatt elmúlt. A száj nyálkahártyám viszont azóta is érzékeny és most a nyelvemen és alatta is van egy-egy hólyagszerű érzékeny pötty (ecsetelem Flogosollal). Remélem, hogy csak képzelődök, mert nem szeretnék azon átesni mint a fiam. Most már úgy gondolom, hogy az orvosok azt mondják nincs rá ellenszer, de ha csak pici esély is van rá, hogy csökkentheti valamilyen gyógyszer (pl. Isoprinosin, Acicklovir hatóanyagú tabletta) a kiütések számát, méretét és súlyosságát, akkor azt ki kell próbálni. Az antibiotikumot is felírják az orvosok vírusfertőzéskor is pedig lehet, hogy az pontosan gyengíti az immunrendszert és nehezebben küzdi le a vírust. Az 1.nap rémületes a magas láz miatt, aztán amikor azt hiszed túl vagy rajta akkor jönnek a kiütések és aztán kisebb szünet után pedig a bőrhámlás (bár a kolléganőm fiának nem hámlott le, pedig sokkal több kiütése volt a testén is).

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok. Sajnos lányom és én is átestünk ezen a borzalmon. A fenti bejegyzésekkel szinte teljesen megegyezett a betegség lefolyása, tünetei. Valóban engem felnőttként jobban megviselt, különösen a kezemen, lábamon lévö kiütések számában. Egy valami enyhítette az elviselhetelen viszketést, égő érzést, a shea vaj. Ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert nekem ez volt az egyetlen, ami segített elviselni, tudtam egy kicsit aludni. Most elkezdődött a hámlás, főleg az ujjaim végén, körmök szélén. A bőr nagy darabokban, kő kemény állapotban jön le, mintha plakk lenne. Az új bőr fájdalmas, érzékeny. Hát ezen nem tudom mi segít, de most már legalább látom az alagút végét. Remélem a shea vajas hozzászólásom segít valakinek, köszönöm a blogot, a mélypontokon sokat segített nekem. Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!

    VálaszTörlés
  19. 2018.06.11. D.e. levertség álmosság. Estére 39.7 láz. Fejfájás, torokfájás. Enyhe és rövid alhasi görcsök. Algopyrin, Tantum Verde.
    06.12. Napközben csak 38.2 a láz. Torokfájás. Estére apró piros pöttyök a kezemen, talpakon. Viszket, ég. Kéz láb száj fertőzés. Éjszaka nincs alvás.
    06.13. Minden pötty bizsereg, ég, viszket! A talpam olyan száraz, mint a tapló. Éjszaka semmi alvás! A Cataflam hatása rövid...
    06.14. D.u. hirtelen jött rosszullét, erős remegés, hidegrázás, didergés, vacogás,zavartság, halálfélelmem. Itt a VÉG!!! Szerencsére 10 perc és két pohár víz visszahozott! Maradok! Pedig milyen jó lett volna egy glóriával a fejemen, felülni egy szép fehér felhő szélére, és csak úgy lógatni a lábam... fentről nézni e tájat... egyik kezemben sör, a másikban túróspalacsinta, körülöttem hófehérszárnyú angyalok... lent meg a sok rohanó rabszolga! 😇
    Éjszaka csak úgy tudok alúdni, hogy Átrix kézkrémmel vastagon bekenem többször is egymás után az egész talpamat és lábfejemet.
    06.15. Borzalom! Alig bírom használni a kezem, egy üdítót kinyitni is hatalmas kihívás. Fajdalamasan érzékeny! Nehezen járok, nagyon érzékeny a talpam! A lábbujjaim bedagadtak és kifelé állnak, mint cigánypecsenyén a kakastaréj. Szerintem az egész lábfejem is nagyobb. A piros pöttyök vörös foltokká váltak! (olyan nagyok, mint az öregeken a májfoltok). Ismét fáj a torkom. Egy két körmöm nagyon érzékeny lett, mintha le akarna esni. Nem akarok semmit csinálni itthon, csak feküdni. Nem akarok talpra állni! Milyen érdekes: minden elesett talpra akar állni egyszer! Én nem! Nem akarok talpra állni! Úgy szúr, mintha száraz, kemény morzsákon járnék vízhólyagos talppal. Végig simítva a bőröm a kezemen és a talpamon, a morzsák nem kívül vannak, hanem Belül! Apró kemény kis valamik minden folt és pötty közepén... mintha búzadara lenne a bőröm alatt.
    06.18. A borzalom két napig tartott. Tegnap reggel óta tudom használni a kezem és járni is jobban tudok. A foltok napról napra halványabbak. A torkomon még mindig vannak afták, ami fáj. Bal térdem bal oldalán egy pötty, jobb könyököm fölött két pötty. Az orrom alatt két, három pötty, szerencsére ez olyan, mintha csak pati lenne.
    Szegény Petibabám hozta haza az oviból. Ő három nappal korábban kezdte a kálváriáját, ami mindenbenben megegyezett az általam leírtakkal, de neki a szája is nyagyon csúnya volt, amit a cumikájával azért részben, sikerült álcázni valamelyest. A feneke (mindkét farpofa) is tele volt pöttyökkel. És minden pöttyöt amit elért a kezén, lábán, lábszárán, karján, azt bizony véresre is vakarta az én babám. Antibiotikum, fertőtlenítő ecsetelő, tantum verde, láz és fájdalomcsillapítás. Mint egy kis hős, úgy bírt mindent! A talp vakarási tilalmat, a szőnyegen, egyhelyben való görkorizós vagy lábtörlős mozdulattal próbálta megkerülni. A kéz és a kar vakarást ha észrevettük, rögtön huncut kijelentéssel: Nem vakartam! Csak kicsit megsímiztem, hogy hamarabb gyógyuljon!-nal álcázta a cumi mögül mosolyogva. Szerencsére Ő előrébb van nálam a gyógyulásban! Az Ő pöttyei viszont erősen és vastagon hámlanak. Nem akarom elkiabálni: de remélem, hogy Balázs fiam (7éves) és Anya is talán kimaradt ebből az egzotikus és ismeretlen távoli vidékről származó rémségből, amit ajándékba kaptunk valakiktől!

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. Nem tudom jó lesz-e valamire, de találtam itthon zovirax-ot kanalas formában, ebben van aciklovir, valaki fentebb írta, hogy nála ez a hatóanyag bevált.
    Én tegnap óta szedem 4 óránként 5ml ahogy a betegtájékoztatóban van.
    A viszketés ma reggelre elmúlt nem tudom, hogy ennek hatására, de igy már egy fokkal jobb. Most azt érzem, hogy az ujjaim végén a bőr kezd megkeményedni, és érzéketlenné vállni. Gondolom majd ez fog lehámlani. A lábam még elég tropa, járás nehezen megy, mert az egész talpamat összefüggően beteriti. Attól kicsit tartok, hogy és mikorra fog helyre jönni.

    VálaszTörlés
  22. Dr. UZAI gyógynövényes gyógymód egy megbízható gyógyítás Herpes 1 & 2 Vírus Kapcsolat +2348114033497

    Szeretném megmondani a világnak, hogy Dr. UZAI gyógyítja a HERPES 1 & 2 VIRUSJÁT, mint 3 éve Most már fájdalmat éreztem a HERPES 1 & 2 VIRUS-tól, de egy nap, amikor szörföltöttem az interneten keresztül jöttem bizonyságot az interneten arról, hogyan Dr.UZAI Cure herpeszes beteg és HIV / AIDS beteg, úgy döntöttem, megpróbálom megnézni, hogy gyógyíthatja-e Herpes 1 és 2 gyógymódomat, és követi az utasításokat, amelyet nekem adott, a legnagyobb meglepetésem után, küldje el nekem a TSMITH SHIPPING SERVICE segítségével, 2 hét után és három nappal a gyógynövény használatával mentem a herpesztől. Most a Herpes 1 és 2 negatív. Most vagyok itt, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy nem vagyok több Herpes Beteg, és most annyira boldog vagyok, egy nagy gyógynövény, amely kezeli és gyógyítja az összes olyan betegséget, mint például a HEPATITIS B CURE VAGY HIV / AIDS OR CANCER kapcsolatba velünk E-MAIL: druzaiherbalcure@gmail.com Vagy tudod Whats-app him +2348114033497 Köszönöm a DR. UZAI az isteni munkához, amit az életemben tettél.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok! Mi június első hetében kaptuk el. Pár nap alatt túl voltunk rajta(mi azt hittük). Utánna kezdődött a java. A talpon és a tenyerünkön durván el kezdett hamlani a bőr. A hámlás elmulasaval viszont elkezdtek potyogni a körmeink is. Más is tapasztalt ilyet?mindenkin vegigsoport a családban és mindenkinél ugyanezek a tapasztalatok. Mindenkinek hullik a korme

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok.
    Én december első hetében kaptam el a betegséget. Nővérem gyermekei hozták haza a vírust az oviból.
    Náluk gyenge lefolyású volt az egész én viszont eléggé megszenvedem.
    Két napig volt magas lázam és megfázásra utaló tüneteim. Majd harmadik napra minden megszűnt és a tenyeremen észrevettem az apró pöttyöket. Elviselhetetlen fájdalommal járt és semmi sem segített. A kiütések az arcomon és a testemen is megjelentek. A legdurvábban a tenyeremen és talpamon. A fájdalom 3-4 nap múlva elmúlt . Az utána következő hámlás viszont sokáig tartott.
    Most eltelt egy hónap és a kezem helyre jött de a talpamról szinte le lehetne húzni a bőrt ami fájdalmas persze. A kezemen pedig észrevettem hogy mozognak körmeim így még elég hosszadalmas lesz ez a kis fránya vírus.

    VálaszTörlés
  25. Sloty Casino | 15 Closest Casino To Denver In
    The 창원 출장샵 sloty casino is located 경상남도 출장샵 at 15 Closest Casino and 보령 출장안마 is 광주 출장안마 home to 세종특별자치 출장안마 a variety of specialty games including slots, live dealer games and more.

    VálaszTörlés